Supermarkt pizzabodem met... bloemkool?!

24 Nov 2016

Jaaaren geleden wilde ik een tijdje geen tarwe meer eten en maakte ik een pizzabodem van  rauwe vermalen bloemkool, een recept uit een boek van Amber Albarda. Het eindresultaat was... nou ja, matig. Ik had dan ook goede hoop toen ik deze pizzabodem in de schappen van Albert Heijn zag liggen. Die kan alleen maar beter zijn dan wat ik toen heb gefabriceerd. Hoog tijd om deze pizzabodem uit te proberen!

 

De ingrediënten zijn: tarwebloem, gepureerde bloemkool (39%), gist, water, rijstemeel, koolzaadolie, zout, zonnebloemolie, conserveermiddel E281.

 

Hierbij valt natuurlijk gelijk op: er zit 39% bloemkool in de pizza. Ik ben benieuwd of het hier gaat om gekookte of rauwe bloemkool. Gezien de consistentie van de bodem vermoed ik dat ze de bloemkool hebben gekookt. Prima. Verder zit er naast de bloemkool en de andere ingrediënten ook tarwebloem in. Die wordt als eerste genoemd, wat wil zeggen dat daarvan het meeste in de pizza zit.

Ik heb de pizzabodem belegd met een mengsel van salsa uit een potje en tomatenpuree, een dikke laag voorgesneden groente (gewoon uit zo'n zakje, ideaal voor een snelle hap!),  gehalveerde verse cherrytomaatjes, veganistische spekjes van de Vegetarische Slager (dat was de eerste keer; ze zijn goedgekeurd!) en edelgistvlokken.

 

Vooraf heb ik niet aan mijn man verklapt dat er bloemkool in de pizza zat. Naderhand toch even gecheckt, en wat blijkt: hij heeft er niets van geproefd. Ik ook niet trouwens. Het was gewoon een lekkere, knapperige pizzabodem, met een mooi bruin korstje. Het smaakte naar mijn idee echt precies hetzelfde als een pizzabodem van een gewoon pizzadeeg. Met één verschil: we hebben toch wat extra groente binnen gekregen!

 

 

 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload