Perfect voor frisse herfstdagen: pompoen

28 Nov 2016

Oh jongens, ik ben zo'n fan van pompoen. Het is zoet, zacht en verwarmend. Het kan hartig, maar ook door een taart, pannenkoek of cake. Het heeft een prachtige kleur. En hoe fijn is het dat je het makkelijk zelf in je tuin kunt verbouwen?! Het enige wat je nodig hebt is een bak of stuk tuin met grond en pompoenzaadjes. Ik eet pompoen het liefst elke week. Mijn plan is dan ook om komend voorjaar weer flink wat pompoen in te zaaien.

 

Dit is een heerlijk gerecht voor winter en herfst!

 

Je hebt nodig: pompoen, boerenkool, tomaat, bonen, specerijen+ eventueel iets van quinoa, rijst of boekweit.

 

​Snijd een pompoen in stukken en strooi er kruiden en specerijen over die je lekker vindt. Bijvoorbeeld: komijn, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, knoflookpoeder, korianderpoeder. Rooster in de oven tot de pompoen gaar is.​

 

Snijd boerenkool klein en bak dit met paprika en eventueel nog andere groente (rode kool, ui, verse knoflook, verse gember) in een wok of koekenpan. Breng op smaak met zwarte peper en komijn. Je hoeft geen olie toe te voegen, een beetje water volstaat. Als je merkt dat het wat droog kookt gooi je er gewoon weer een scheutje water bij.

 

​Bonen kun je uit een potje toevoegen of zelf weken en koken. De laatste optie kost een hoop tijd en planning, dus ik kies meestal voor een potje bonen van de supermarkt. Bij dit gerecht passen zwarte bonen of kidneybonen goed.​

 

Als de groenten in je koekenpan enigszins gaar zijn en de pompoen ook, dan gooi je de pompoenstukjes bij de groente. Ook voeg je een fijn gehakte tomaat toe. De tomaat en pompoen geven het gerecht smeuïgheid, mmm! Proef vervolgens even of je de smaak goed vindt. Je kunt eventueel extra peper, chilivlokken of sriracha toevoegen voor extra pittigheid.​

 

Voor wat extra granen heb ik hier gepofte quinoa toegevoegd. Je kunt er ook gekookte quinoa, boekweit of rijst bij eten. Eetsmakelijk! ​

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload