Review: stoofvleesch van De Vegetarische Slager

19 Dec 2016

Laatst hebben mijn man en ik het Indonesische Stoofvleesch van De Vegetarische Slager getest. Het is volgens mij redelijk nieuw en (nog) niet overal verkrijgbaar, ik kwam het tegen bij een grote Jumbo.

Het is een kant-en-klare saus met "vlees" van soja. De vleesstukjes deden me denken aan rundvlees, maar dan lekkerder en, nog belangrijker, zonder dat er een koe voor is geslacht. Omdat in het sausje vrijwel geen groente zit en wij heel veel van groente houden, heb ik er een zak voorgesneden groente bij gedaan.  

 

 We hadden nog een voorraadje couscous, dat heb ik erdoor gegooid. Dat was oké, maar ik denk dat het lekkerder is met noedels of rijst.

Wat vonden we er van?

Ik ben meestal geen fan van sausjes uit pakjes of potjes, sauzen die ik zelf maak hebben vaak veel meer smaak. Het Indonesische Stoofvleesch was best lekker, maar ook weer niet heel bijzonder. Ik vond zelf dat het wat pit miste en heb er uiteindelijk een beetje sriracha aan toegevoegd. Mijn man houdt niet zo van pittig en vond de originele saus juist wel heel lekker. Het "vlees" ook, en dat is een goed teken! Hij eet nu dan wel grotendeels veganistisch, diep in hem schuilt een enorme carnivoor. Kortom, wat ons betreft eten we dit nog wel eens. Vooral op dagen dat we weinig tijd of puf hebben om te koken is dit handig en prima! 

 

    

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload