Vandaag is groen!

4 Jan 2017

Oh! Deze salade! In onze koelkast vond ik een restje aardappelblokjes en daar heb ik vanmiddag een salade van gemaakt. Simpel, best gezond en heel lekker! De salade kan als lunch om mee te nemen, hoewel het wat mij betreft het lekkerst is wanneer de aardappel nog een beetje warm is. En je kunt dit natuurlijk ook 's avonds eten, dan maak je gewoon wat meer. 

 

Zoals je kunt zien zeg ik hieronder niks over hoeveelheden, dat doe ik meestal niet in mijn recepten. Ik weet dat veel mensen het liefst een hapklaar verhaal willen met hoeveelheden en ingrediënten, maar ik vind het veel leuker om je aan te moedigen zelf na te denken over wat je maakt, te proeven en proberen, dingen te veranderen en het recept iets van jezelf te maken. Kijk gewoon wat je zelf lekker vindt.

 

Ingrediënten:

veldsla

augurk

bosui

hoemoes

bruine linzen

aardappelblokjes

komkommer

avocado

kruiden

limoen

 

Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden en geef je de aardappelblokjes in een diepe kom een kruidig jasje. Ik heb ze gekruid met: gedroogde basilicum, gedroogde oregano, knoflookpoeder, versgemalen peper, paprikapoeder. Wees niet zuinig met de kruiden, ze geven straks veel smaak aan je salade. Bak de aardappeltjes tot ze gaar en knapperig zijn.

Intussen maak je alvast de rest van de salade klaar:

- augurken in stukjes snijden

- komkommer in blokjes snijden

- bosuitje klein snijden

- linzen koken of uit het potje afgieten

- avocado in stukjes snijden

- veldsla eventueel iets klein snijden

 

Als de aardappel klaar is gooi je alle ingrediënten door elkaar. Pers er wat limoensap in. Je kunt er dan nog wat hoemoes door doen als je dat lekker vindt. Ik hou van hoemoes en het maakt het geheel wat romiger, dus ik doe het wel - deze keer had ik kant-en-klare hoemoes met koriander van Maza. Maar het kan dus ook prima zonder. Vergeet niet om even te proeven nadat je de boel heb gemixt! Misschien wil je nog wat extra peper of andere kruiden.

 

Geniet ervan! 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload