Plastic is zó 2015! Maak je eigen boodschappentasje!

4 Mar 2017

Plastic is zó uit, ja toch? Vooral om je boodschappen! Wij zorgen er hier thuis daarom voor dat we altijd een eigen tasje mee hebben als we boodschappen gaan doen.

 

En laatst heb ik iets nieuws ontdekt: zelf stoffen tasjes maken. Van tweedehands lapjes, die ik vind op rommelmarktjes, in kringloopwinkels en soms ook gewoon op onze eigen zolder. Hiermee maak je je tasje niet alleen vrij van plastic maar ook nog eens een product van upcycling, supertof toch?

 

Korte disclaimer: ja, ik heb een naaimachine, maar ik ben echt geen handwerkwonder, hoor! Dit tasje maken, dat kan iedereen! Dus ik dacht, ik leg het even uit.

 

Ben je er klaar voor? Gaat-ie dan!

't Liefst tweedehands dus, dan blijft je tasje lekker groen en geüpcycled. 

 

De rechthoeken mogen zo groot als je zelf wilt. Lekker groot is wel handig, dan passen er veel boodschapjes in. Ik doe meestal ongeveer 40x50 cm. Het is ook afhankelijk van hoeveel stof je hebt. En oh ja, ik kies meestal verschillende stofjes die ik combineer in één tasje. Mooi druk is niet lelijk!

 

Spreekt voor zich hè, deze? Toch even voor de extra duidelijkheid: zorg dat je de "goeie" kanten, ofwel de buitenkanten op elkaar legt!

 

Tijd om de naaimachine erbij te pakken. Je naait de twee rechthoeken op elkaar aan de twee lange zijden en één korte zijde. Er ontstaat dan een zak! De open bovenkant sla je één keer om (twee keer mag ook) en hier naai je een boordje.

 

Dan de hengsels. Tja. Van twee stroken stof maak je tunneltjes. Meer is het eigenlijk niet.

 

De tunneltjes naai je vervolgens vast aan de boord van de tas. Aan de binnenkant, als 't even kan.

 

En dan zou je tas wel zo ongeveer klaar moeten zijn! Die van mij zag er zo uit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vond je deze uitleg toch wat summier? Op de blog van de toffe website Ecogoodies.nl vind je mijn volledige uitgeschreven DYI, waarin ik (met iets meer woorden) nog eens precies uitleg hoe je zelf een boodschappentas kunt maken. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload