Ik ben een koopverslaafde hamster

14 Dec 2016

Laatst heb ik een keukenkastje opgeruimd. Het was het kastje waarin ik meel en bakvormen bewaar. Het kastje was vol, overvol. En omdat ik niet meer zo vaak bak, had ik er al een tijdje niet meer echt in gekeken. Ik vermoedde dus flink wat meel aan te treffen dat over de datum was. Kijk deze video maar als je wilt weten of dit vermoeden waar werd ;)

Ik probeer te minimaliseren. Met kleding, beauty producten, eten, keukengerei, alles eigenlijk. Het lastige hierbij is dat ik (minstens) twee sterke verlangens in mezelf heb: enerzijds een verlangen naar eenvoud en minimalisme, anderzijds een verlangen naar spulletjes kopen en verzamelen - een verzamelwoede. Die laatste uit zich vooral op het vlak van etenswaren en creatieve dingen. Als de bonen in de aanbieding zijn, koop ik zo vier potten, ook als we nog drie potten in de kast hebben staan. Ik heb ook jarenlang alle wol en haakboeken aangeschaft die ik maar tegen kwam. Dat ik allang genoeg heb, besef ik op dat moment helemaal niet, meestal vergeet ik gewoon wat we aan voorraad hebben. Daarnaast weet ik dat ik met het kopen van spulletjes vaak op zoek ben naar troost, ontspanning of vervulling van een soort leegte. Net zoals je dat met eten kunt hebben, of met andere verslavingen.

 

Mijn verzamelwoede probeer ik dus de laatste tijd wat te beteugelen, omdat ik vind dat eenvoud beter voor de aarde is. Ik word er ook blijer van, van eenvoud.

Dit wil ik nog gaan opruimen - weggeven - wegdoen:

- wolkamer (ik heb een goeie start gemaakt, maar het is nog niet klaar)

- kledingkast

- make up en beauty spulletjes

- boekenkast

- zolder/zooi

 

Gelukkig hecht ik me niet gauw aan spulletjes, ik gooi en geef makkelijk weg. Weggooien die ik overigens liever niet, tenzij iets echt ècht niet meer kan, bijvoorbeeld omdat het kapot is. Ik doe vrijwilligerswerk in een superleuke kringloop en ik breng daar ook regelmatig spulletjes.

 

Maar weggeven vind ik het leukst. Daarom heb ik besloten dat ik naast het verkopen van spulletjes via mijn mini instagram winkeltje ook om de paar weken iets ga weggeven. Gewoon zomaar, zonder commerciële bijbedoelingen en niet in ruil voor een repost of like. Anderhalve week geleden was dat een partijtje roze en paarse wol via instagram, vandaag is dat de schattige hartjes bakvorm die ik in de video laat zien. Mocht je die leuk vinden, laat dan vooral een reactie achter op Youtube onder de video!  

 

Op welke vlakken zou jij eenvoudiger willen leven?   

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload